Superfitte Schalken luidt AFAS Tennis Classics uit

Eltingh lonkt naar Curaçao en paleis Het Loo
Paleis Het Loo, mei 2018? De toekomst van de Tennis Classics ligt op de tekentafel. Wat het ook brengt, Sjeng Schalken is voorlopig de laatste winnaar van het toernooi waar na vijftien jaren samenwerking afscheid wordt genomen van hoofdsponsor AFAS.

De immer fitte Schalken, inmiddels 40 lentes jong, won in het Apeldoornse Omnisport zijn tweede AFAS Tennis Classics-titel door de eveneens afgetrainde Goran Ivanisevic (“Ik ben dertien kilo afgevallen”) knap te verslaan.

Toernooidirecteur Jacco Eltingh verwelkomde de afgelopen vijftien jaar meer dan 250.000 bezoekers op de locaties in Eindhoven (2002-2010) en Apeldoorn (2011-2016). Meer dan vijftig tennistoppers uit het verleden, waaronder vijftien oud-nummers één van de wereld, schitterden op het toernooi. “Dat is iets om trots op te zijn”, zei Eltingh.

Voor volgend jaar november liggen er plannen voor een Tennis Classics op Curaçao op de plank. In mei 2018 keert Eltingh het liefst met zijn evenement terug in de paleistuinen van Het Loo in Apeldoorn.

“Op dit moment is nog niets zeker, maar komende weken hopen we al aardig wat knopen door te hakken over de toekomst van de Classics”, aldus Eltingh.

Ook dit jaar kwamen er in Apeldoorn ongeveer 18.000 bezoekers naar het Omnisport.

 

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt de volgende HTML opmaak gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>