Oprichters

Jacco Eltingh en Paul Haarhuis zijn de oprichters van TennisEvents. En niet zomaar. Echte tennisfanaten hoeven we natuurlijk niet uit te leggen wie deze heren zijn. Tijdens de top van hun carrière waren ze niet weg te slaan van de tennisbaan en ook tegenwoordig blijft hun leven draaien om het tennisspel.

De tenniscarrière van Jacco en Paul

In het herendubbel won Paul Haarhuis 51 titels (waarvan 39 met Jacco). Daarnaast haalde hij nog eens 38 andere finales. Jacco won 44 dubbeltitels (waarvan 39 met Paul). Jacco en Paul staan op de dubbelspellijst aller tijden als vijfde team genoteerd. Memorabel zijn de overwinningen op de grote Grand-Slamtoernooien, met maar liefst 5 overwinningen in 6 finales.

Een van de grootste klappers en een van hun beste herinneringen is de overwinning op het WK Dubbelspel in Zuid-Afrika in 1993, toen ze in een schitterend duel de “Woodies” (Todd Woodbridge en Mark Woodforde) versloegen (tot die tijd een onverslaanbaar team). Jacco en Paul eindigden in 1993 als het op een na beste dubbelteam ter wereld. Vanaf 1994 bleven ze voornamelijk als ’s wereld beste dubbelspelteam de tour onveilig maken.

Nadat ze in 1997 als derde dubbel het jaar afsloten, eindigde de samenwerking van het succesvolle duo in het memorabele jaar 1998. In dat jaar werden ze voor de tweede keer wereldkampioen en schreven ze ‘last but not least’ Wimbledon op hun naam. Paul Haarhuis en Jacco Eltingh gingen in 1998 de geschiedenis in als het enige team ooit dat alle vier de Grand Slamtoernooien had weten te winnen. Hun aartsrivalen de “Woodies” bereikten die mijlpaal pas in 2000.

Oprichting TennisEvents

Na hun actieve carrière, gingen Jacco en Paul aan de slag in het bedrijfsleven. Samen richtten ze TennisEvents op en ontdekten ze dat topsport een goede voorbereiding is voor het (soms harde) zakenleven.