Column Jacco: We gaan iets nieuws doen

Een beladen zinnetje, dat weet ik. Jos Staatsen, oud-voorzitter betaald voetbal van de KNVB, gebruikte dat zinnetje in 1996 toen hij Sport7 lanceerde. Ik tenniste nog toen. Sport7 werd een debacle. Ik ga er vanuit dat wij het beter gaan doen. Dus ik durf dat zinnetje best te gebruiken.

Wat gaan we dan voor nieuws doen en waarom? Hiernaast wordt notabene de succesformule van de AFAS Tennis Classics verklaard. Waarom dan iets nieuws? Omdat we het goeie houden en de ervaring hebben dat we toch telkens moeten vernieuwen om te blijven verrassen en de aandacht van partners en publiek vast te houden.

Onze 15e AFAS Tennis Classics, van 24 tot en met 27 november in Omnisport, krijgt een knock-out systeem. En……….het zijn zeer waarschijnlijk (voorlopig) de laatste Classics in Omnisport. In 2018 willen we naar de tuinen van Paleis Het Loo. Buiten dus, in mei, op een unieke locatie. En misschien nog wel alleen voor zakelijk publiek.

Er is nog niets honderd procent zeker. We zullen kiezen wat het beste is voor de toekomst van de AFAS Tennis Classics, maar dan weten jullie vast waar wij aan denken en werken.

Als je de ATC dus nog een keer wilt meemaken in Omnisport, dan moet je er dit jaar bij zijn.

Ook in de vijftiende aflevering zitten vernieuwingen. Twee partijen per dag in plaats van drie. Op donderdag en vrijdag wordt pas om vijf uur begonnen. Een compacter programma ligt iedereen tegenwoordig beter dan lange middag- én avondprogramma’s.

Hoe we na de Classics van dit jaar uiteindelijk echt verder gaan zal mede bepaald worden door wensen van eventueel nieuwe partners. Ik wil wel graag in Gelderland én in Apeldoorn blijven. En van een toernooi in de tuinen van Paleis Het Loo krijg ik kriebels in m’n buik.

En 2017 dan, hoor ik de alerte lezers onder jullie denken. Dan gaan we hopelijk een jaartje buitenland doen: de Curaçao Tennis Classics, in november 2017. Dat geeft ons ruimte om in mei 2018 bij Het Loo te knallen.

Zie jullie hopelijk eind november in Omnisport.

 

Jacco Eltingh

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt de volgende HTML opmaak gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>