Column Jacco: Flip flops, that’s the question

Deze column gaat ook over de Tennis Classics, maar ietsje anders dan jullie gewend zijn. Ik tik dit ’s morgens om kwart voor acht. Vanaf Santa Barbara Beach & Golf Resort heb ik uitzicht op de Caribische Oceaan. Het is 29 graden en het waait lekker. Gelukkig wel! Eerder deze week was het windstil en dus bloedheet. Zelfs van schrijven zweette je je een ongeluk. Dat is raar in deze periode, maar het weer op Curaçao is wat van slag door de naweeën van de orkaan Matthew en tropische storm Nicole, die langstrokken in het Caribisch gebied.

Niet jaloers worden; ik ben op werkvakantie om te kijken of we de Curaçao Tennis Classics van de grond krijgen. Dus veel gesprekken in formele kleding. Lange broek, shirt en ‘gewone’ schoenen. En toen waaide het dus niet!! Jasje liet ik thuis, dat wel. Maar dat soort gesprekken voer je niet op flip flops.

Zoals op deze plek al eerder gezegd; we zoeken met de Tennis Classics altijd naar iets nieuws, nooit zomaar voortborduren op het huidige succes, maar zoeken naar nieuwe wegen. Verrassende wegen. Uit die ideeënbus rolde het plan voor Curaçao Tennis Classics. En het gaat goed, al kan ik nog niets met zekerheid zeggen. Maar een dezer dagen hakken we de knoop door. En als…..dan wordt het november 2017. Dan hebben we in 2017 geen Tennis Classics in Nederland en keren we in 2018 weer terug met Classics op eigen bodem.

Ik was hier al eerder om locaties te bekijken en gesprekken te voeren. Heb toen al gemerkt dat Curaçao een enorm sporteiland is. Honkbal, voetbal, beachtennis, open water zwemmen, golf, mountainbiken, hardlopen, gewoon tennis, er wordt hier enorm gesport. En bedrijven steunen sport ook volop.

En er wordt natuurlijk heel veel gedoken en gesnorkeld. Heb ik zelf ook nog even gedaan. Hellas was met Niklas en Friso ook een paar dagen hier en toen ‘moest’ ik natuurlijk wel even mee snorkelen. Overigens hing ook daar een werk-boottochtje aan vast, met wat gesprekjes. Gelukkig konden die wel op flip flops.

Als de Curaçao Classics doorgaan dan spelen we ’s avonds. Dat zullen jullie wel begrijpen. En ik hoop dat het dan waait. Misschien ga ik wel voor een hospitalitydorp waar je alleen maar op flip flops mag lopen.

Oh ja, voor wie het nog niet weet: flip flops zijn van die lekkere strandslippers.

 

Jacco

 

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt de volgende HTML opmaak gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>