Column Jacco: Ik ben bevoorrecht

Moet deze column altijd over de AFAS Tennis Classics gaan? Volgens mij hoeft dat niet (tenminste niet iedere week 🙂 ).
Dus even wat heel anders.

Ik realiseer me door het heerlijke weer van de laatste tijd weer eens wat een bevoorrecht mens ik ben. Ik mag al weken doen wat ik het liefst doe; mensen liefde voor tennis bijbrengen. En dan ’s avonds, na een clinic ergens in Gelderland, naar huis toe rijden met nog steeds 26 graden op de thermometer. Wat een heerlijkheid. Zo’n Indian Summer is voor de botten en spieren van een 46-jarige toch wel zalig in plaats van clinics geven bij 6 graden en windkracht 7.

Maar niet alleen ik ben bevoorrecht. Ik heb de afgelopen weken ook een heleboel bevoorrechte najaarscompetitiespelers gezien. Want wat mij betreft is het toch wel een echt voorrecht om onder deze weersomstandigheden met je maatjes te mogen bedenken hoe je je tegenstanders op hun donder gaat geven. Dus een tip aan al die najaarscompetitiespelers; geniet er van!

En als ik het toch over genieten heb. Een dikke week terug was ik op bezoek bij Tennispark De Maten. Via deze column wil ik een groot compliment geven aan alle vrijwilligers die daar samen met de Apeldoornse Tennis Federatie een geweldige kinderdag hebben georganiseerd; 130 kids, met broertjes en zusjes die in de warme nazomerzon volop genoten van hun kennismaking met tennis. Kinderen die nog nooit gespeeld hadden en die allemaal introductie-oefeningen deden Ă©n zelfs wedstrijdjes speelden. Super.

Dat zijn van die momenten dat ik me dus realiseer hoe bevoorrecht ik ben dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken.

Maar…….ik geef wel toe dat het ook wel lekker is dat het vanaf nu fysiek wat rustiger gaat worden. Tenslotte heb ik meer liefdes dan alleen tennis. Uiteraard zijn dat Hellas en de jongens, maar ik heb ook mijn kettingzaag alweer getuned. Want oktober komt er aan en ik kan niet wachten om thuis weer in de bossen aan de slag te gaan.

Tuurlijk werk ik tussendoor ook nog hard aan de AFAS Tennis Classics. Dagelijks zelfs. Maar daar kom ik volgende keer weer op terug. Nu nog even genieten van die nazomer.

 Jacco Eltingh

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt de volgende HTML opmaak gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>